Ambyerstraat N 54,
6225 EG Maastricht 043 3622512
www.hubnbubn.nl
daansmit@hubnbubn.nl
theyvreuls@versatel.nl
Persbericht
Oktoberfest "Auf gehtís schon 20 jahren"
De Hubín Bubín bestaan 20 jaar - Jubileum en CD presentatie"
Net terug van hun tournee naar het Alpenland Tirol in Oostenrijk en ItaliŽ, bereiden de Hubín Bubín zich al weer voor op het jubileum aangaande hun 20 jarig bestaan .
Het begin
Het was in 1987 dat de eerste gedachte opkwam om een orkest op te richten, dat de al jaren populaire volkstŁmlige stijlen kon spelen afkomstig uit de vele Alpenlanden. Een jaar later kon dit orkest met een zespersoons bezetting, een sextet, zijn eerste optreden verzorgen te Amby-Maastricht. Onder de naam "Hubín Bubín" was een populaire formule geboren die, zoals nu blijkt, 20 jaar later tot ver over de grenzen bekend is geworden. De bezetting bestond destijds uit: klarinet, trompet, tuba, bariton, accordeon en gitaar
 
Fanclub
Het orkest volgde al die jaren de diverse trends die ook de volkstŁmlige muziek veranderde in het moderne eigentijdse genre.Een van de eerste stappen was het aanvullen van de formatie met een drummer en basgitarist.
Nu was het mogelijk om de traditionele tot en met de rock/pop stijlen met de benodigde sound te spelen. Dit tot groot genoegen van een steeds groeiend aantal fans. Dit snel toenemend aantal fans was ook de aanleiding om vroeg in de jaren negentig een fanclub op te richten met een eigen fanclubblad en alle attributen die daar bijhoren. Een fanatieke fanclub was geboren, een fanclub met al snel honderden leden, die een prachtige ondersteuning zouden worden tijdens heel wat optredens.
 
Over de grenzen bekend
Was het in het begin een Limburgse aangelegenheid; later werd het orkest steeds meer gevraagd in de rest van Nederland. Op grote tentfeesten in het oosten van het land en op talrijke schutterijfeesten waren ze geen onbekenden meer. Ook BelgiŽ, Duitsland en Luxemburg werden regelmatig bezocht.
 
Vijftien jaar geleden werd voor de eerste maal een tournee ondernomen naar het walhalla van de Alpenmuziek: Tirol. Inmiddels is het orkest allom bekend in de bergen. Dit jaar werd reeds voor de vijftiende maal deze tournee gemaakt naar heel wat plaatsen in Tirol en Italie.
Krantenkoppen als "Hubín Bubín leren Den Haag feestvieren" (Haagse Courant), Sandy festival features acclaimed Oberkrainer Band Hubín Bubín from Maastricht Holland (Sandy Post USA), Ellmau, von hier aus wird die Alpentournee gestartet, welche die Stimmungs-kanonen nach Westendorf, Matrei, KitzbŁhel, ins Bayrische Kiefersfelden, und nach Sterzing in SŁdtirol fŁhrt (Ellmauer Zeitung), geven aan wat de Bubín voor een indruk achterlieten. De fanclub, inmiddels met leden uit heel Europa, volgde deze tournees ieder jaar enthousiast.
In 2000 hebben de Hubín Bubín ook meegedaan aan de "Grand Prix Sud Tirol". Honderden bands hebben hier Europawijd aan meegedaan,
Via diverse voorrondes hebben de Hubín Bubín te Meran in Italie uiteindelijk de vijfde plaats behaald. Zeker niet slecht voor een Nederlandse band.
Het jaar 2005 stond in het teken van een tournee naar Amerika. Op het Oktoberfest te Portland-Sandy-Oregon USA hebben de Bubín heel wat fans erbij mogen krijgen. Kortom, de Hubín Bubín, de waardige muziek ambassadeurs van Limburg!
 
Het feest
Twintig jaar Hubín Bubín, dit moet je vieren. En dat zal zeker ook worden gedaan.
Zondag 21 september wordt een dag om niet snel te vergeten! De Enci Cebo hal te Maastricht wordt de omgeving voor een groots feest, een twintig jarig jubileum waardig.
Op deze dag wordt, samen met de start in Munchen hiervan, een groot Oktoberfest gehouden met tal van artiesten. Begonnen wordt om elf uur Ďs morgens met een "Spek met Ei" ontbijt, later volgen optredens van onder meer de Vitzkids (muziekschool Maastricht), Oh Weih (Duitsland), GšŲls Mannenkoor, Duo Trac, Lenie Menten, Ron Rosell, de Hubín Bubín en nog vele andere verrassingen.
 
CD presentatie
Een twintig jaar bestaan mag je natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een nieuwe CD te maken. In het verleden zijn diverse albums en singles gemaakt, die tot op de dag van vandaag nog altijd hun weg vinden over de hele wereld. Toch moest er natuurlijk een nieuw album komen. De Bubín zijn dan ook heel trots op hun nieuwe productie, waarop uitgebreid aan bod komt hoe gevarieerd de moderne hedendaagse polkamuziek kan zijn. Van traditionele polkaís, boarische polka, egerlšnder, tot eigentijdse schlagers en alpenrock songs; ze zijn allemaal op dit album te vinden! Op 21 September worden deze songs, als een rode draad door deze dag, uiteraard gespeeld.
 
De Hubín Bubín bestaan uit:
Frank Vreuls: bariton, basgitaar en trompet.
Mark Derkx: steirische harmonika, basgitaar en zang.
Raymond Nieste: trompet, bagpipe.
Peter van der Made: klarinet, saxofoon en keyboards.
Theo Kicken: tuba, alpenhoorn en basgitaar.
Peter Troquete: drums en zang.
Ton Welzen: gitaar, basgitaar en zang.
Daan Smit: gitaar, basgitaar en zang.
 
Locatie en datum feest
Dit feestelijk gebeuren vindt plaats op 21 september a.s. aan de Lage Kanaaldijk 115 te Maastricht 6221NA in de grote Enci Cebo Hall. Deze hal is te vinden naast de Enci. Rij langs de zuidelijke Maasoever richting Kanne en u komt er automatisch langs.
Aanvang 11.00 uur símorgens, sluiting 21.00 uur síavonds
De toegang is gratis en er is volop gratis parkeermogelijkheid. Ga voor verdere info en clips naar onze website.
Wilt u een interview of verdere informatie bel: 06 55 183 707
 
Hubín Bubín
Ambyerstraat N 54 6225-EG Maastricht
Holland Europe
tel: +31 (0)43 3622512
fax: +31 (0)43 3500942
www.hubnbubn.nl
daansmit@hubnbubn.nl
theyvreuls@versatel.nl

 

 
CV Nieuwe album Hubín Bubín: "Auf Gehtís" Schon 20 Jahren
 
1 Ė Auf Gehtís Polka - Muziek: Dominique Paats
Dominique Paats heeft in zijn vijf jaar Hubín Bubín tijd dit prachtige openingsnummer geschreven. Dominque is docent aan de Stedelijke Muziekschool te Maastricht en speelt accordeon bij het fameuze Orkest Malando.
 
2 Ė Gein Handj Veur Auge - Muziek: Voestermans/ Jack Smit
De Hubín Bubín hebben meegedaan aan een serie van L1 tv. Dit nummer bezingt het ondergrondse leven in de Limburgse mijnen, dat niet altijd even mooi was.
3 Ė Hubbie Boarischer - Muziek: Mark Derkx.
Een eigen compositie van Bubín harmonika speler Mark Derkx. Bewust authentiek geschreven in de stijl van de jaren 50 voor harmonika, compleet met die typische "Wiener" bassen.
4 Ė Dem Land Tirol Die Treue - Muziek/tekst: Floridan Pedarnig
Tiroler hymne. De vergelijking met ons Limburgs volkslied gaat niet helemmal op, gezien de gevoelige lading.
Sud Tirol moest indertijd af worden gestaan aan Italie, iets wat de Tirolers nooit vergeten zijn. Dit nummer komt in allerlei versies voor, van traditioneel tot pop/rock/house versies. Een must voor ieder Tirools orkest.
 
5 Ė BaritonSepp - Muziek: Joseph Mattleschweiger
Hogeschoolwerk voor baritone/tuba. Op onnavolgbare wijze gespeeld door They Kicken. Een nummer met een prachtige techniek en een glimlach op de achtergrond.
6 Ė No Beer Today - Henk Haller
De Hubín Bubín hebben op hun tournee kennis gemaakt met de Amerikaanse polka wereld. Onmiskenbaar verbonden met de Europeese stijlen en toch zo duidelijk Amerikaans. Hier is de invloed van deze "Cleveland Polka" stijl op de Amerikaanse Country.goed te horen
7 Ė Wir Sind Kinder Von Der Eger -Muziek/tekst: Ernst Moss/Bruno Zwinger
Een tradional uit de koker van Ernst Mosch. Deze Tsjechische stijl wordt door de vele Egelšnder Kapellen, die vaak uit 25 personen of meer bestaan, gespeeld. Dat het ook anders kan bewijzen de Hubín Bubín met hun 8 mans formatie in deze prachtige Egerl„nder.
 
8 Ė Partir - Muziek/tekst: H.Scholle
Wie kent ze niet, die prachtige langzame schlagers waarbij heel wat generaties zich hebben leren kennen. Hoe langzamer hoe beter. Dat de jeugd van nu het net zo graag leert, blijkt als de dansvloer volstroomt op dit speciale nummer.
9 Ė Sehnsucht Und Liebe - Muziek: Slavko Avsenik
Slavko Avsenik is de aartsvader van de OberkraÔner muziek. Met songs als ĎTrompetenecho" en "Slavko spiel noch ein mal (Sjeng aon de Geng)" is hij wereldberoemd geworden. Sehnsucht und Liebe is zoín lied waar je op kunt wegdromen. Gespeeld door twee tubaís (Frank en They) krijg je een prachtige uitvoering met die typische tweestemmige tubaklank.
10 Ė Fur Meine Freunde Muziek: Clemen Leben
16 jaar was hij, Clemen Leben uit SloveniŽ, toen hij deze compositie schreef voor de Bubín. Trots op deze muziek, afkomstig uit zijn eigen kultuur, schreef hij "Fur Meine Freunde".
11 Ė Sjeekies Polka - Muziek: Jack Smit
Jack Smit is de producer van deze CD. Als sound enigneer van de Hubín Bubín kent hij hun mogelijkheden als geen ander. Hij schreef dit nummer in een eigentijdse moderne sfeer met een goede combinatie van traditionele en moderne instrumenten.
12 Ė Boe De Maos Stroump (bonustrack) Tekst/muziek EN zang: Lenie Menten
Zeer bijzonder is de bonustrack "Boe de maos stroump" gecomponeerd en gescheven door Lenie Menten. Lenie is een Coryphťe in de muziekwereld. Een leven lang speelt en zingt zij door heel Limburg op allerlei feesten op haar geheel eigen wijze, zonder moderne trucages. Dit nummer, aangevuld met de blaasinstrumenten van de Hubín Bubín, is voor haar en ook voor de Hubín Bubín een speciale ervaring.

 

Teken hier ons gastenboek, van harte welkom !