Persbericht  : Behalen eindfinale songfestival
Südtiroler Grand Prix der Volkstümlichen Musik 2000
Op 13 Oktober 2000 te Merano, Italie

“Südtiroler Grand Prix der Volkstümlichen Musik 2000 ”

Ieder jaar wordt een internationaal festival gehouden voor die artiesten / orkesten die de Duitstalige of Duitse stijlen van de “Volkstümliche Musik” hoog in het vaandel dragen. Meran1.jpg (152156 bytes)

Omdat het Duitstalige gebied een groot gedeelte van Europa inneemt, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en diverse streken van landen zoals Frankrijk (Elzas-Lotheringen), Belgie, Noord Italie (Südtirol, Dolemieten”) zijn er voor dit Festival  honderden (zo niet duizenden) inzendingen.

De Hub'n Bub'n hebben dit jaar voor de eerste keer meegedaan !

De opdracht was: componeer een eigen song eventueel met tekst, maak een opname hiervan op CD, en stuur deze schijf op voor een eerste ronde.

Als compositie werd gekozen voor een snelle polka met een modern eigentijds ritme met de naam:

“Wir Sind Wieder Da !”

In dit nummer volgen zang, steyrische harmonika en blaaswerk elkaar in snel tempo op.
Een deskundige jury zal dan bepalen of de inzender door mag gaan voor de halve finale !

De Hub'n Bub'n hebben met veel inzet voldaan aan al deze eisen, groot was de vreugde toen bleek dat we prima door deze voorronde gekomen waren. meran.jpg (37413 bytes)

De halve finale werd gehouden op 6 Mei te Azlar (Dld) voor een zeer sterk veld met Duitse, Sloveense, Franse, ZuidTiroolse en Nederlandse Artiesten.

Ook door deze halve finale zijn de Hub'n Bub'n weer glansrijk gekomen !

Dit betekent voor de Hub'n Bub'n dat zij het in de finale mocht  opnemen tegen de beste artiesten op dit gebied uit heel Europa.
De finale was in het Italiaanse Merano op 13 Oktober 2000.
 
In deze finale werd de vijfde plaats bereikt !!meran2.jpg (28968 bytes)

Het mag duidelijk zijn dat dit een zeer grote eer is geweest voor de Hub'n Bub'n en al hun fan's , Zeker gezien het feit dat deze muziek in een groot gedeelte van Europa enorm populair is met een enorm scala aan artiesten die in TV programma's als “Musikanten Stadl” en “Heimat Melodie”optreden en door miljoenen bekeken worden over de hele wereld !!

Kortom:
“Wir Sind Wieder Da ......!”
 

 Hblogo-geel-achtergr