Hub'n Bub'n Express
nr 13 November 2001
Het Hub'n Bub'n Fanclub blad
Reisverslag " Heidi Express "
Amby  2001.
Eindelijk was het dan zover!
De Dinsdag duurde te lang voordat we konden vertrekken.  Het was 24.00 uur en met een beetje zenuwen gingen we richting Ellmau.  We hadden dan ook een lange reis voor de boeg!  Na nog geen 100 Km gereden te hebben op de autobahn, werden we geflitst.   We hadden 20 Km te hard gereden bij een Baustelle. 
 
Om 06.30 uur arriveerden we bij de Ellmauer Hof, maar daar was nog geen teken van leven.  Om 07.30 uur konden we met trots onze vers gedrukte T-shirts in de E.H. tonen aan de rest van de fanclub.  Na verschillende biertjes en wat sjnaps, moesten we toch even gaan liggen om ons voor te bereiden op ( voor ons )  het eerste optreden van de " Bub'n " in Vipiteno.
Via de Brennerpas kwamen we in Vipiteno, waar we onze auto heel moeilijk konden parkeren.  We kwamen net op tijd voor het optreden van de " Bub'n "!  Halverwege het optreden heeft Jos meegedaan aan het spectaculaire blaas optreden van Hub Braeken om een trofee te winnen.  Maar ... helaas, aan het publiek te horen, moest hij toch nog wat beter zijn best doen.   Ondanks dat hij veruit de beste was, werd hij uitgejoeld en op een fluitconcert getracteerd.  Om 23.00 uur stopten de " Bub'n " met spelen en de fans gingen terug naar Ellmau. 
Wij zijn nog even in Vipiteno gebleven, want we dachten aan onze slogan: VRIJHEID - BLIJHEID, en waren dan ook pas om 04.15 uur terug in Ellmau.

Donderdag zou een rustdag worden, we besloten dan ook om lekker te gaan zwemmen in het Kaiserbad, waar het trouwens heel goed toeven was.  We waren echter niet de enige die besloten hadden om te gaan zwemmen. 
Alle jeugdigen Bub'n fans waren ook aanwezig.  We hebben dan ook een schitterende middag gehad, met veel water- en bier plezier!
Na goed verbrand te zijn en mooie video opnames gemaakt te hebben, kregen we een lift terug in de cabrio van Danny.  Veilig kwamen we met z'n zevenen bij Haus Marianne aan. 
 
Om 20.00 uur het Platzkonzert, waar we natuurlijk wederom hebben genoten van " onze " Bub'n.
Tijdens het optreden nog even naar de Alte Post, waar we even een minder leuke ervaring hadden.  Naast ons op het terras kreeg een man, van naar schatting 83 jaar ( volgens Jos ) een Hart stilstand.  's Nachts nog even naar de Helden Bar in Ellmau, waar we onze stempel duidelijk hebben achtergelaten bij het personeel achter de bar. 
Daarna nog even doorgereden naar een Bar in Scheffau en dan naar de Night Life in Oberndorf.  Terugkomst in Ellmau om 06.00 uur !!!!

Vrijdag gingen we wat later dan gepland naar de bekende en gezellige Koasa Burg.  De fans waren al boven en onze kaartjes voor de lift lagen beneden op ons te wachten ( daarvoor nog bedankt ).  We waren wederom net op tijd om de " Bub'n " aan te treffen in een konijnenhof in de Biergarten ( heel toepasselijk ).
Hoe langer het concert duurde, des te feller ging de zon branden.  We moesten ons dus in de schaduw terugtrekken.
Met een schitterend trompet concert van Heidi ( Maurice ) op het dak van de Koasa Burg was het wederom een fantastische- en muzikale middag.  Daarna nog even naar de Stube bij het Talstation.  Het "stukje" film van de rest van deze dag zijn we kwijtgeraakt.

Zaterdag was voor ons de laatste vakantie dag, met als afsluiter de " Bub'n " op het Dorffest.  Iedereen was puur  aan het genieten, met als tussen act, maar liefst 3 nummers van Elvis, live gezongen door Ron.  Ook op het Dorpsfeest zijn we weer doorgegaan tot in de kleine uurtjes             ( verder geen details )!

Zondag middag waren we weer veilig thuis en kwamen tot de slotsom dat we een Super gezellige vakantie hadden gehad, en dat natuurlijk mede door " onze eigen " Hub'n Bub'n.
 
Namens de jongens van de HEIDI EXPRESS bedankt, en hopelijk tot volgend jaar, misschien kunnen we dan weer zeggen :
" Wir sind wieder da! "
Jos Heinemans.
 
 
Diverse Optredens Expressie's.
 Licht & Liefde dd: 19 Juli.
Traditioneel het optreden, vlak voor de Alpen Toer, in het blindeninstituut Licht & Liefde in Maastricht. Altijd weer een leuke avond met een lekker etentje en ……… een uitstekende generale voor de Oostenrijk Toer ! Volgend jaar zijn de Bub’n weer van de partij. Een bijzonder woord van dank aan alle vrijwilligers, en speciaal aan onze fans : Ellie en Jeu Humblet !
 
’s Gravenvoeren ( Blg ) , Feestzaal Trip Sop feesten dd: 11 Augustus.
De " Bub’n " zijn vandaag op Belgisch grondgebied. De befaamde Trip Sop feesten in ‘s Gravenvoeren. In een toch wat sombere grote zaal wisten de Bub’n toch de juiste snaar te raken en
" a wel " de vele vrijgezellen die daar hun vrijgezellenfeest vierden hebben mijns inziens een onvergetelijke avond beleefd.
Mooi toch ( ?!? ).
 
Heerlerheide, Corneliusplein dd: 19 Augustus.
Op een winderige, maar zonnige zondag, speelden de " Bub’n " op het Corneliusplein in Heerlerheide. De Maastrichtse, Fien Janssen, secretaris van de plaatselijke fanfare, had op een vergadering de Hub’n Bub’n aan gedragen. Wat moeten die " Sjengen " hier in Heerlen, dat was de algemene opinie. Maar …. Fien zette door en dat hebben ze geweten ! Een geweldig optreden en meteen na afloop werd reeds voor 2002 geboekt. Dus noteert U maar : Zondag 18 Augustus 2002. 
 
Kohlscheid, Bejaardencentrum dd: 1 & 2 September.
Optreden op de werkplek van ons fanlid Ulrike.
Jammer van het slechte weer ! Zodoende moest het optreden naar binnen verplaatst worden. Het Kohlscheider Stadtfest bleef zo verstoken van de " Bub’n " klanken. Toch hebben de aanwezigen 2 dagen genoten van de muziek van onze jongens. Voor 2002 hoopt de organisatie natuurlijk op mooi weer.
 
 
Malberg, Reinaardsingel 70 Zomerfeest dd: 9 September.
Altijd weer een heerlijke middag bij Rina Willems. Dit benefitconcert staat zowat iedere 2 jaar op het programma. Maar ook volgend jaar zijn de Bub’n weer present, en wel op 22 September.
 
Grootebroek, 25 jarig zakenjubileum Joop Appelman dd: 22 September.
Op Zaterdag 22 September, vroeg in de middag werd er naar Grootebroek vertrokken. Daar wonen immers onze vrienden Vronie & Joop ! Een vriendschapsband die dateert van een jaar of 7 geleden, ontstaan in Ellmau ! Reeds eerder, op het 25 jarig Huwelijksfeest van Vronie & Joop speelden de " Bub’n " in het hoge Noorden.
Nu dus op herhaling.
In een woord : ‘n geweldig feest. Vronie & Joop , ook namens de redactie van Bub’n Xpres : Van Harte !
 
Kerkrade, Feestavond " Bouwerwei Tiroler " dd: 29 September.
 
Heer, Benefit Maastricht voor de Molukken dd : 7 Oktober.
Hub'n  Bub'n Vakantie !
Wat hebben wij weer genoten tijdens de Hub'n Bub'n vakantie  " Wir sind wieder da !".
De fantastische optredens van de Bub'n, de leuke dagtripjes, het mooie weer, de leuke playbackshow, het
lekkere eten, de fijne bediening in de Ellmauerhof, maar vooral de gezellige mensen om ons heen hebben er voor gezorgd dat de vakantie voor ons weer onvergetelijk is geworden !
Allemaal bedankt en wij zeggen
" Aufwiederseh'n " !
Robert, Marcel, Edwin, Marlies en Monique.
Open Air Amby  2001 !
Nadat een regenwolk(je) over het festivalterrein getrokken was, stroomde " de wei "  behoorlijk vol met fans uit alle windstreken !
Voor de rest van de avond hebben we gelukkig geen paraplu meer nodig gehad.
De opening, door niemand minder dan de Ronnie Bravo Band, met een schitterende opkomst per Cadillac.
Vervolgens de beurt aan de Hub'n Bub'n, die in een super conditie ( pas 4 dagen terug van hun Toernee ) het publiek op een voortreffelijke manier wisten te amuseren.  Zoals we dat eigenlijk altijd van hun gewend zijn.
Tussendoor een intermezzo van Felix Ritchi op zijn accordeon en als afsluiting weer de Hub'n Bub'n !
Een zeer geslaagd Open Air 2001, dat zeker een vervog krijgt.  Er wordt zelfs gedacht aan een 2 daags festival. 
Men denkt aan 16 en/of 17 Augustus 2002 ?!?
Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die voor, maar ook zeker achter de schermen hun steen hebben bijgedragen. 
Hopelijk kunnen wij ook volgend jaar weer op jullie steu rekenen.
Open Air Landgraaf.
Speciaal als dank aan Lei Rohan, verzorgden de " Bub'n " op Zondag 5 Augustus een Open Air concert in
Landgraaf.
U moet weten, Lei is een geweldige sponsor van de Hub'n Bub'n !

CD Presentatie !
Op 12 Augustus j.l., in de Amyerhoof, presenteerden de Bub'n vol trots hun nieuwste CD
" Wir sind wieder da! ".
Boordevol nieuwe nummers, zeer gevarieerd, eigen nummers en niet te vergeten dialect nummers.  Velen wisten de weg richting Amyerhoof te vinden.  Diverse nummers werden samen met de oud-leden Bert en Olaf gespeeld. 
Tevens nam Bert samen met Johan van Balkom de presentatie voor zijn rekening.  Het officiele gedeelte,
verzorgd door producer Jack Smit met zijn assistentes Marielle en Monique, was een bijzonder feestelijk
gebeuren.
Bravo voor de Bub'n, maar zeer zeker voor de producer van deze CD, Jack !
SUPER  -  SUPER  FAN     2001 !
De Super-Super fan van 2001 is MARCEL   RAS !
Iedereen kent hem wel, Marcel altijd in Hub'n Bub'n T-Shirt, Tiroler hoed en nickebocker.   Imiteerde " Anton aus Tirol "en Jonny Blenco tijdens onze Play backshow in Ellmau.  Wist dit jaar zelfs, samen met Marlies, de eerste prijs in de wacht te slepen.
Tijdens onze fanclub dag werd door alle aanwezigen een stem uitgebracht.
In een nek aan nek race met Lily Boesten en Huub Gilissen, was het Marcel die het haalde.   Marcel je bent een echte Super-Super fan.
PROFICIAT !!
 
Superfan.
Dit kwartaal is Dhr.   Jos Heinemans  onze Superfan !
Jos ....... iemand die optimaal kan genieten van
de  muziek van " onze " Bub'n.
Jos ....... die al vaker in Ellmau is gesignaleerd.
Jos ....... onze schoenverkoper aan de Ambyerstraat N
Jos ........als het kan, is hij erbij, zelfs de avond voor z'n
vertrek naar Turkije.
Jos, je bent er ene, een echte fan van de Hub'n Bub'n,
vandaar deze eretitel dit keer speciaal voor jou !
 
Geboren !
Vier trouwe fans werden Oma & Opa !
Voor To en Hoebčr Brouwers was het niet de eerste keer, dus zij waren al een beetje gewend.
Anders was het voor Isie en Jef Noben, zij kunnen nu ook de ERE titel Oma & Opa voeren.
Een hartelijk Proficiat natuurlijk ook voor de gelukkige ouders !
 
Getrouwd !
Op Vrijdag 24 Augustus j.l. stapten fans met
elkaar in het Huwelijks bootje. Patricia Basten & Wilbert v.d.Zwaluw uit Appeltern.
Ook namens de Redactie Van Harte Gefeliciteerd.
 
Gulpener Bierfeesten, dd: 18 Augustus 2001.
Niet meer weg te denken van het HB programma zijn de Gulpener Bierfeesten.  Al op alle locaties hebben ze gespeeld; dit jaar aan de overkant van de straat in een heus Tiroler dorp.
Volop gezelligheid, goede sfeer, vele bekenden en zelfs Halve Liters bier ! 
Wederom voor herhaling vatbaar.
 
Redactie : 
* Gaby Quaden* Roel Quaden
Aan deze uitgave  werkten verder mee : 
Mark Derkx, Dominique Paats, Lily Boesten, They Vreuls
 
Internet :
e-mail : 
 
Copie voor de volgende Bub’n Xpres graag voor 1 Juli inleveren op het redactie adres.
Redactie-adres :
 
Fanclub shop …………… 
In onze Fanclub shop te verkrijgen : Verzamel CD van de Grand Prix in Meran, Singel CD, MC’s, T-shirts, Sweatshirts, Bodywarmers, Caps, Pennen, Party-lights, Sleutelhangers, Hoeby Boeby enz….enz…..
Voor U als fan, 10 % korting op al deze artikelen !
 
Alpentoer   2002
" Sehnsucht nach dem Fruhling "
20 - 30 Juli 2002.
 
Zoals jullie al vernomen hebben, krijgt de Alpentoer van 2001 een vervolg !  Wederom zullen wij van 20 t/m 29 Juli 2002 te gast zijn in Ellmau.  Velen van jullie lieten ons al weten dat ze weer van de partij zijn.   Om je inschrijving definitief te maken verzoeken wij jullie het inschrijfformulier in te vullen, en een aanbetaling van 100 Euro per persoon te doen.  Dit kan contant of door overmaking op rekening nr. 97 94  03 685 o.v.v.  Alpentoer 2002.  
 
Wij kunnen dan inventariseren en kijken of er nog plaatsen beschikbaar zijn, om vervolgens iedereen de kans te geven om zich in te schrijven.
Natuurlijk hebben jullie als eerste de mogelijkheid om weer met ons zo'n fantastische reis mee te maken.
10 daagse reis naar Ellmau ( Tirol )
Reis per luxe touringcar - Half Pension - Excursies - Huttentocht - Wandelingen - alle kamers D/WC of Bad/WC - div.verrassingen en muziek van Uw " eigen " HB. 
De kosten van deze reis :  431 Euro p.p.

Fanclub-dag, zaterdag 6 Oktober j.l.
Kermiszaterdag (?) ...... of toch niet (? ) !
Maakt niet uit, wij hebben onze jaarlijks terugkerende fanclubdag.  Om 18.00 uur ontvangst met koffie en wafels ( zelf gebakken, dus... over heerlijk ).  Om 18.30 uur begint de film van de Alpentoer 2001.  Gedurende 1« uur genieten van schitterende beelden, geweldige muziek en een hoop flauwekul.  Dit alles gefilmd door diverse mensen ( meer dan 17 uur film ).  Van dit aanbod heeft onze vaste cineast BŠr weer iets moois gemaakt.
Wat hebben we het toch weer leuk gehad, dat blijkt nu wel weer !
Na afloop een ovatie voor de samensteller BŠr Steijns, voor de vele, vele uren montage arbeid aan deze film. 
Ook een bedankje van de organisatie, BŠr geweldig !  Hebt U de videofilm nog niet besteld ?   Het kan nog, voor
Fl.  25,=  of  11,34 Euro
De Bub'n beginnen met hun programma.  De stemming zit er snel in.  Onze groep line-dancers blijft groeien.   Dames geweldig (!).
Omstreeks 22.00 uur wordt onze Super Super fan gekozen.  Er waren 3 genomineerden: Lily Boesten, Huub Gilissen en Marcel Ras.  Natuurlijk verdient iedereen het, maar het publiek kiest voor Marcel.
Even later weten de Bub'n ons te verrassen, met zang en dans vaneen groepje Molukkers.   Heel erg leuk, het klingt goed.  Intussen heeft iedereen de mogelijkheid gehad zijn lidmaatschap van de fanclub te verlengen.  Wie dit nog niet gedaan heeft..... remember, het clubjaar loopt van Oktober tot Oktober.  
Dus, wil je lid blijven ( en natuurlijk wil je dat ) en ons blad blijven ontvangen, maak dan Fl 12,50 per persoon over op rek. nr. 866864733  ovv  Fanclub.
Ein Prosit …… Ein Prosit …… Ein Prosit !
" Onze " jarigen van
November, December, Januari en Februari.
November:
1     Ludo Splinter.Gebr. Smit,
4     Elmy Huben
5     Sabine Otten
8     Jef Noben, Tom Goldsmits
14  Piet Deckers
17 Huub v.Kan
21 Milan Mattijssen
27 Ben Huntjens,
29 Harie Schaepkens
December:
2      Tonnie Frissen
4     Wiel Driesse
8     Bčr Walthie
10   Daan Smit
11   Arlette Heiligers
16   Diana v.Gemert
23   Gčr Goyen
25   Pauline Vreuls,Charles Huben
28   Lien Koekelkoren
Januari
4 Bert Huben
10 Tillie v.Kan
13 Ralph Meessen
14 Bertie ten Oever,Chrit Caris,Maria Moonen
17 Nic Moonen,Ton Welzen
23 Jean Muytjens
26 Loes Wolfs, Werner Hirsch
27 Marjo Bukowski
30 Hoebčr Brouwers
Februari
1     Huub Gilissen
2     Janek Bukowski
3     Carl Wintgen
4     Olaf Frijns
7     IIsie Noben, Mevr. Wintjens
8     Lies Dobbelstein
10   Jacqueline Geelen,Jeanne Janssen
18   Ankie Luckerhof Ben Wientjes
.       Marie José Passage
20   Hein Diederen
26    Harry Voncken
28    Mark Derkx r
 
De rubriek " Ein Prosit " gaat met ingang van Maart 2002 vervallen, daar wij niet op de hoogte zijn van alle geboorte data’s. En we willen natuurlijk niemand vergeten. Maar ……….. wil jij iemand persoonlijk feliciteren, bedanken of zomaar in het zonnetje zetten, stuur dan je boodschap naar de redactie ovv.
JUST FOR YOU !
Alle zieken wensen we van harte BETERSCHAP !