Duo Trac
Remco & Dave

 

Uit: Weekblad Zondagnieuws, 12 November 2006:
Duo Trac:
"Limburgse muziek heeft toekomst"
MAASTRICHT  - Limburgse liedje zullen niet verloren gaan als het Maastrichtse Duo Trac ligt. En dat belooft heel wat, want de twee muzikanten zijn pas 11. Op de accordeon en trompet vertolken ze "Geneet van het laeve", "Wie sjoon oos Limburg is", " 't Huikske", de "Schneewalzer" en meer.
 
Ze hebben de muziek niet van vreemden: hun vaders spelen in de Hub'n Bub'n. De vader van Remco is slagwerker. Toch speelt Remco accordeon. "Ik vind dat een echt ruig instrument. Aanvankelijk wilde ik ook drummer worden, maar dit instrument spreekt me meer aan. Op de muziekschool heb ik muziekles van Dominique Paats. Die speelt in het orkest van Danny Malando".
Davy Vreuls kreeg zijn eerste trompet van zijn opa toe hij 2 1/2 jaar oud was. "Spelen in de harmonie is een familietraditie bij ons, vandaar waarschijnlijk. ik speel bij de harmonie Sint Walburga in Amby. En ik volg klassieke en jazz-trompetles bij Richard Didden, bekend van de Schintaler.
 
Ton Vreuls, het jongere broertje van Davy, is actief als roady. Hij zorgt ervoor dat alles klaar staat als de vedetten moeten optreden. En hij deelt in de "winst":  "We treden niet op voor geld, maar mensen gooien vaak wat geld op het podium als we spelen.

 

De naam "Trac"staat voor "Trompet en Accordeon" en het duo is drie jaar geleden ontstaan. Remco: "De Hub'n Bub'n waren op zomertournee door Oostenrijk en dan gaan de families altijd mee. Daar ontstond het idee om met
zijn tweeŽn wat te spelen. Nu treden we meestal ook op in het voorprogramma van onze vaders, maar we worden ook al zelfstandig gevraagd, met name op kindercarnavalszittingen. We spelen trouwens ook verzoeknummers. Die moet je wel een week van te voren aanvragen, zodat we ze kunnen instuderen. Wij kennen natuurlijk niet alle liedjes van vroeger. We kunnen wel muziek maken , maar willen eerst even oefenen. Onze vaders gaan trouwens een band maken met achtergrondmuziek waarop we kunnen spelen.
Over hun muzikale toekomst zeggen ze: "Op de 11e van de 11e wordt elk jaar 't Sjengske uitgedeeld aan jonge, veelbelovende muzikanten. Zouden wij daarvoor volgend jaar in aanmerking komen?
bert Salden, Zondagnieuws

 

 
Hblogo-geel-achtergr